Pääkallo.fi

Miesten 2-Divisioona Kaakkois Suomi

Viestejä
39
Viimeisimpien huhujen mukaan joukkue oltaisiin saamassa kasaan ensi kaudelle.
Onko tarkempaa tietoa tästä? Aiemmin tässä ketjussa huhuiltiin BB:n kokeneen kaartin lopettamista, joten olisiko tilalle mahdollisesti saatu uusia nimiä vai mennäänkö jatkossa entistä pienemmällä porukalla?

Ehdottomasti positiivinen asia jos joukkue kasaan saadaan, itselläni ei tästä ainakaan tällä hetkellä tietoa ole joten huhupuheiden varassa ollaan.
 
Viestejä
3
Onko tarkempaa tietoa tästä? Aiemmin tässä ketjussa huhuiltiin BB:n kokeneen kaartin lopettamista, joten olisiko tilalle mahdollisesti saatu uusia nimiä vai mennäänkö jatkossa entistä pienemmällä porukalla?

Ehdottomasti positiivinen asia jos joukkue kasaan saadaan, itselläni ei tästä ainakaan tällä hetkellä tietoa ole joten huhupuheiden varassa ollaan.
Varmastikin tilanteet elää rajusti, mutta ilmeisesti nuorta osastoa tulossa sisään. Varauksella itsekin näihin huhuihin vielä suhtautuu.
 
Viestejä
39
Varmastikin tilanteet elää rajusti, mutta ilmeisesti nuorta osastoa tulossa sisään. Varauksella itsekin näihin huhuihin vielä suhtautuu.
Juu, se on nähty ettei mihinkään kannata uskoa ennen kuin näkee.

Mutta hyvä jos nuoria pelaajia on tulossa, nuorennusta saatiin jo menneellä kaudella joukkueeseen hieman ja positiivista on jos sama kehitys jatkuu. Varmempia tietoja odotellessa...
 
Viestejä
64
Heinolassa taas 2 jengiä 2.divarissa. Onko suvut keskenään tukkanuottasilla vai miten tää on vittu mahdollista. Seurauksena 2kpl keskikastin jengiä tai yhdistämällä 1 joukkue joka taistelee top 1-3 sijoituksista kauden päätteeksi.

Osaako kukaan avata tätä Heinolan tilannetta, meinaavatko oikeasti lähteä kahdella joukkueella 2 div, miksi eivät yhdistä joukkueita yhdeksi joukkueeksi jolla tavoitella suomisarjapaikkaa?

Hatsina ja Kore varmasti sarjan parhaat joukkueet, ratkovat runkosarjan voiton keskinäisillä otteluilla, tuskin muille häviävät.
 
Viestejä
46
Osaako kukaan avata tätä Heinolan tilannetta, meinaavatko oikeasti lähteä kahdella joukkueella 2 div, miksi eivät yhdistä joukkueita yhdeksi joukkueeksi jolla tavoitella suomisarjapaikkaa?
Viimekauden jälkeen moni alkuperäinen ”akatemian” pelaaja lähti 3.divariin edustusjoukkueen valmentajan julistamisen jälkeen.

Sbh 2.joukkue julkistanut jo ensikaudeksi valmentajan, joten uskon että lähtevät kahdella joukkueella sarjaan! Saadaanpahan taas hienoja Heinolan Derbyjä katsella ja kokea!
 
Viestejä
39
Herätellään ketjua vähän parilla BB-88:a koskevalla nostolla. Varsin luotettavista lähteistä kuulunut, että BB tulee saamaan joukkueen kasaan myös ensi kaudelle kakkosdivariin. Tämä ei ole viime vuosina ollut mikään itsestäänselvyys, ja tänäkin kesänä asiaa sai jännittää. Joukkueen tasosta ei kuitenkaan tunnu olevan tietoa oikein kellään, myöskään liiton siirtolista ei anna minkäänlaista osviittaa. Nähtäväksi jää mikä on esimerkiksi farmiyhteistyön tilanne ensi kaudella, kun viime vuoden yhteistyöjoukkue SB Coyotes nousi kakkosdivariin.

Olettaisin kuitenkin vaihtuvuuden olevan varsin pientä, mikä tarkoittaisi sitä että kaiken osuessa kohdalleen BB taistelee suorasta säilymisestä viime kauden tapaan. Iso menetys on viime kaudella 35 maalia ja 46 pistettä tehnyt Max Salminen, joka muuttaa opiskelupaikan perässä pääkaupunkiseudulle ja näin pelit BB:ssä on mitä ilmeisimmin tältä erää pelattu.

Sysmäläisittäin mielenkiintoinen siirto on Otto Vettenrannan siirtyminen LASB:n junioreihin, hienoa että lupaava pelaaja pääsee pelaamaan myös omanikäisten kanssa ja treenaamaan laadukkaassa ympäristössä. Viime kaudella otteet kakkosdivarissa olivat paikoin erittäin lupaavia ottaen huomioon, että kyseessä on vuonna 2008 syntynyt pelaaja.

Edit. tarkennetaan vielä sen verran, että Vettenranta tulee junnupelien lisäksi pelaamaan myös BB:ssä kakkosdivaria rinnakkaisedustuksen turvin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
93
Nyt oli niin kauniisti pyydetty, että virvotaan tästä pienimuotoinen ennakko kasaan:

Joukkueitahan meillä on kaudelle 2023-2024 10kpl. Edelliskautena Suomisarjaa pelannut Hatsina ja vanha kunnon ikivirkeä Löysätempo yhdistyivät tai ainakin pelaajat pelaavat mielestäni Hatsinassa joten annetaan Vaakunan vakikävijöille sarjan ennakkosuosikin viitta.

Toiseksi nostetaan KoRe joka olisi ainakin kovasti halunnut Suomisarjaan, mutta jos edelliskauden otteita katsoo niin tällä kaudella pitää haluta vielä enemmän jos sinne mielii. Sarjan taso on varmasti historian antikovimmista joten KoRe kairannee vähintään top.4 sijoituksen ja pääsee jälleen pelaamaan pelejä joista voittamalla nousee sinne korkeammalle tasolle. Huomauttaisin vielä, että jatkopelien ottelusarjat pitää voittaa nousemiseksi.

Top neloseen taistelevien joukkueiden joukkoon laittaisin Kyljykset, Saipa Akatemian ja TT-Starsin. Kyljykset voittaa kotipeleistään 76,6% jos pelaavat vieläkin lentopallokentällä, Saipa on aina vaarallinen ( myös lätkän puolella ) ja TT Stars saanee apuja pelaajista joita ei suomisarjassa kyntäminen niin hirveästi kiinnosta.

Bonuksena top 4 kahinoihin jompi kumpi heinolan joukkue, en osaa sanoa nimilistojen tai tulospalveluiden perusteella, että kuka pelaa missäkin joukkueessa.

Häntäpään sijoituksia en ala veikkailemaan sen enempää koska tuntuu merkityksettömältä veikata sarjasta tippuvia joukkueita jos ne vuosi toisensa jälkeen pelaa kuitenkin samalla sarjatasolla mikäli saavat vain joukkueen kasaan.



#JoukkueOVJAVJAHHMMEP/OPKuntopuntari
1TT Stars000000–000.00
2SaiPa akatemia000000–000.00
3SB Heinola II000000–000.00
4SB Heinola000000–000.00
5SB Coyotes000000–000.00
6MäVi000000–000.00
7Kyljykset000000–000.00
8KoRe000000–000.00
9Hatsina000000–000.00
10BB-88000000–000.00
 
Viestejä
11
Laitetaan oma lusikka soppaan kausiennakon myötä ja keväällä sitten katsotaan miten hyvin napsui kohdalleen.

Hatsina ja KoRe erottautunee muista kohtalaisen selvästi, mutta näiden jälkeen on kyllä todella tasaista.

Heinolan molemmat joukkueet on allekirjoittaneelle mysteeri. Nopealla vilkaisulla aika tasaiset niput paperilla on molemmilla Hönölän porukoilla, kaikki sijoitukset 3-8 välillä mahdollisia.

Lappeenrannassa luulisi riittävän tähän sarjaan tasokkaita pelaajia myös akatemian puolelle, joten voisi kuvitella Saipan olevan tällä kaudella ainakin alempaa keskikastia.

Nousija Coyotes lienee myös keskikastia. Viime kaudella BB:n farmina toiminut Coyotes kokeilee ensi kertaa siipiään omillaan ja ainakin paperilla pitäisi olla aivan riittävä porukka nykyiseen 2divariin.

TT Starsista ja Kyljyksistä ei kyllä uskalla sanoa juuri mitään. Mikäli näitä kuuluisia Suomisarja janareita saadaan paikalle myös kakkosen peleihin on joukkueilla varmasti saumoja. Muutoin pelaavat lähinnä sijoista ynnä muut. Kyljykset varmasti kotonaan viheliäinen vastustaja kaikille.

MäVi ja BB taistelee kiivaasti sijoista 9 ja 10. Jälkimmäisenä mainittu tulee myös kotonaan raapimaan ainakin joitain pisteitä, mutta vieraissa saattaa nuha tulla. Jotain farmikuvioita taitaa sysmäläisillä olla taas viritteillä, joten sieltä voi tulla elintärkeitä apuja. Mävillä yksinkertaisesti ei riitä taso ja on todennäköinen jumbo.


Eli näillä mennään sano Virmanen:

KoRe
Hatsina
Heinola I
Kyljykset
Coyotes
Heinola II
Saipa
TT Stars
BB
Mävi
 
Viestejä
8
No kokeillaan onnea.

1. Hatsina
-Materiaali pysynyt ilmeisesti suht samana. Rutiini riittää lohkon voittoon, tuskin kompastuu ja häviää montaa ottelua.

2. KoRe
-Menettänyt parhaita pelaajiaan muualle, mutta hyvin valmennettuna joukkueena ainoa joka haastaa Hatsina lohkovoitosta. Antaa tasoitusta maalivahtipelissä.

3.Kyljykset
-Voittaa suurimman osan kotipeleistään. Tänään julkaistussa kokoonpanossa muutama ylikylän ukko tälle sarjatasolle (Lauri Turunen, Pauno Kajoksinen)

4. Coyotes
-Pelaajistossa terävä kärki. Jos steppi turnauspeleistä yksittäisiin iltaotteluihin menee mutkitta taistelee itsensä pudotuspeleihin.

5. TT Stars
-Rutinoitunut 2.div joukkue. Taistelee Coyotesin ja Heinolan porukoiden kanssa viimeisestä playoff paikasta.

6. SB Heinola
-Lahti vienyt kovalla prosentilla parhaat pelaajat Heinolasta. Muutama hyvä yksilö joukkueessa. Tulee pelaamaan kuumat ja tasaiset ottelut Heinolan herruudesta.

7. SB Heinola2
-Joukkue noussut aladivareista nopeasti lähes samalla kokoonpanolla, joka voi olla vahvuus kauteen lähdettäessä. Harjoitusotteluissa esiintynyt pirteästi, mutta ei kuitenkaan taida riittää aivan kärkitaisteluihin. Tavoite voittaa isoveli.

8. SaiPa Akatemia
-Ikinä ei tiedä mitä tulee vastaan, vai tuleeko mitään. Loppukautta kohden parantanut aina otteitaan. Nyt pitäisi olla jo alkukaudesta hereillä, jottei tarvisi keväällä vääntää karsintoja.

9. MäVi
-Viimevuonna yllätti monet hyvällä kaudellaan. Nyt on maha täynnä ja joukkue ei enää pärjää ilman vahvistuksia. Terävin kärki puuttuu.

10. BB-88
-Tuskin voittaa peliäkään tällä kaudella. Aika ajanut ohi.
 
Viestejä
39
No nyt vähän tutkineena niin jos Mikkelissä asiat on kunnossa niin ennakkosuosikki, Kore haki Suomisarjapaikkaa jota ei liitto myöntänyt allekirjoittanut ymmärrä jos olisivat suostuneet pelaamaan samoilla päivillä kuin Kosken Dynamo. Kyljykset....mielenkiintoista että Kajoksinen pelaa...ehkä suhteita Kausalaan....Turunen....lähti kesken kauden viime vuonna Norjaan ja pelasi huiman kevätkauden siellä...Haapaniemi jos vielä syttyy maalilla niin jää kiinni joukkueen puolustamisesta. Ja tietenkin suuri kysymys...pelaako Kajoksinen miten ja pysyykö Turunen?
Muut jätän kysymysmerkiksi....kun ei ole tarpeeksi tietoa
 
Viestejä
11
Nostoja ensimmäiseltä kierrokselta:

Tasoerot valtavia. Saipa sai raavittua Heinolan reissulle surullisen 7+1 kokoonpanon. Tätäkö tulee olemaan koko kausi?

Kyljykset aloitti kotonaan vakuuttavasti kuten oletettua, toki BB nyt ei kummoinen mittari vielä ole.

Isoin yllätys oli Hatsinan häviö nousijajoukkue Coyotesille. Alkukaudestahan näitä yllätyksiä yleensä nähdään, ja eiköhän Hatsina paranna rajusti seuraavaan matsiin.

Heinolan molemmat joukkueet vaikuttaa sellaisilta että taistelevat top4 sijoituksista kumpikin.
 
Viestejä
39
Kauniisti sanoen mollivoittoinen on ollut BB:n alkukausi, kahdesta pelistä kahdesti tauluun maalierolla 7-25. Seuraavana vastaan tulee Hatsina Mikkelissä, mikä tuskin parantaa maalieroa merkittävästi. Seuraava kotipeli SaiPaa vastaan onkin sitten jo aika iso peli, pisteitä pitäisi saada ettei pudota säilymiskisasta jo tässä vaiheessa kautta.

Aikamoinen floppi oli tämän illan kotiavaus. Kasassa oli ihan riittävä kokoonpano, ja pelillisestikin matsi oli suunnilleen voitettavissa. Vierailija SB Coyotes kuitenkin käytti maalipaikkansa liiankin tehokkaasti kun taas suurin osa BB:n vedoista kilpistyi ensimmäisen blokkaajan jalkoihin tai erinomaisesti pelanneen veskari Eetu Kivelän torjuntoihin.

Silmiinpistävän heikkoa oli taas BB:n peittopeli, useampi Coyotesin maaleista olisi saatu estettyä paremmalla sijoittumisella tai paremmilla peitoilla. Se taas ei yllätä, että oma maalinedusta on jälleen vapaata riistaa vastustajille. Maalinedustapelissä Coyotes voitti BB:n 100-0 molemmissa päissä kenttää. Heikkoa oli myös ylivoima, aikaa ja mahdollisuuksia oli kyllä mutta todellista maalinteko-uhkaa ei juuri syntynyt. Kyllä noilla pelaajilla pitäisi ehdottomasti pystyä parempaan ylivoimaan.

Jos jotain positiivista, niin joukkueen 2000-luvulla syntynyt osasto esiintyi jälleen edukseen. Anton Salonen palasi välivuoden jälkeen kentille ja nappasi heti pari syöttöpinnaa, samoin Topias Tarvaala näyttää jälleen ottaneen stepin eteenpäin viime kauteen nähden. Toivottavasti taso pysyy, nämä ovat kuitenkin niitä pelaajia joiden varaan seuraa tulevaisuudessa rakennetaan.

Loppuun on vielä annettava kehut Coyotesille, voitto oli tietysti pitkälti vierasjoukkueen hyvyyttä. Ensimmäisellä kierroksella kaatui jo Hatsina, eikä se varmasti ollut tämän illan perusteella sattumaa. Vahvaa viisikkopuolustamista, muutama todella taitava yksilö ja huippuluokan veskari. En ihmettele yhtään, jos Coyotes taistelee kauden lopussa pudotuspelipaikasta.
 
Viestejä
39
Onneksi esim. saipa akatemia saa pelaajia juniori ikäluokista ja näytti rosterikin jo toiselta. Heinolan keskinäinen muodostui yllättävän kuumaksi ja jännittäväksi kuten ei ehkä moni uskonut. Kyljykset aloittaneet kuten odotusarvot sanoo ja eräs mainitsemani kapellimestari on näköjään innostunut johtamaan orkesteria. Hatsina herännyt toiseen peliin ja jännä nähdä miten esim. arkiotteluihin joukkueet saavat rosteria kasaan.
 
Viestejä
11
Lohduttomalta näyttää Saipan ja BB:n päästettyjen maalien sarake vasta kolmen pelatun kierroksen jälkeen… Ensi viikolla pelaavatkin näköjään jo keskinäisen ottelun Sysmässä.

Todella vähän näyttäisi BB hyödyntävän farmin ukkoja, vai eikö Hosbista vaan löydy halukkaita pelille tuota enempää? Ilman vahvistuksia voi tehdä tiukkaa Saipaakin vastaan, varsinkin jos Saipa sattuisi saamaan edes siedettävän kokoonpanon junnuista jalkeille.
 
Viestejä
39
Jos BB voittaa tänään kotonaan Saipan on mahdollisuus päästä putoamiskarsintoihin. Muuten se on soronoo taas
Tänään tosiaan jumbofinaali Päijänne Areenalla, ja kyllähän se alkaa jo pakkovoiton paikka olla kotijoukkueelle. Tai sanotaan näin, että ilman pisteitä ei saisi missään nimessä jäädä.

Kokoonpanojen perusteella pelistä on aika vaikea sanoa mitään, mutta varmasti kohtuullisen tasainen peli tulossa. Sarjan suurin mysteerijoukkue SaiPa on tällä kertaa aika vahvasti P16-P17-junnupainotteinen. Seuraamisen arvoinen yksilö on varmasti ainakin Kaius Juntto. Eihän SaiPan rosterista kovin meritoituneita pelimiehiä löydy, mutta nuoruuden into ja vauhti voi olla kovaa valuuttaa.

Kotijoukkue kärsi takaiskun, kun Hatsinaa vastaan loukkaantunut Teemu Vettenranta on näköjään edelleen sivussa. Lisäksi yhtään farmivahvistusta ei BB:n kokoonpanosta jostain syystä löydy. Maalinteko on alkukaudesta ollut BB:lle yllättävän vaikeaa, toivotaan nyt onnistumisia. Samalla pallon kanssa täytyy olla tarkkana, SaiPan junnut kääntävät varmasti peliä nopeasti.

Nämä pelit ovat vähän sellaisia että lopputulos voi olla mikä vaan, mutta veikataan nyt että BB:n orastava voittoputki Akatemiaa vastaan jatkuu lukemin 9-7.
 
Viestejä
39
veikataan nyt että BB:n orastava voittoputki Akatemiaa vastaan jatkuu lukemin 9-7.
Ei tuo nyt lopulta kauhean kaukana ollut, mutta tarpeeksi kaukana kuitenkin.

Kyllähän se jumbofinaali taas tarjoili draaman kaarta ja käänteitä koko rahan edestä. Ensimmäinen vartti oli ihan katastrofi BB:lle, kun SaiPa latoi kolme maalia ja loi jatkuvasti uhkaa hyökkäyspäähän. Sen jälkeen peli tasoittui ja paikkoja oli molemmilla joukkueilla, mutta jotenkin ihmeellisesti toisessa erässä ei nähty maaliakaan.

BB:n tehottomuus alkoi saavuttaa kahden erän jälkeen jo farssimaisia piirteitä, kun pelkästään toisessa erässä hukattiin muiden paikkojen lisäksi yksi läpiajo, yksi tyhjä maali, yksi rankkari ja lisäksi osuttiin kahdesti tolppaan. Pakko antaa tunnustusta Antti Salmiselle, erinomaisesti pelasi vierasjoukkueen veskari. Kolmannessa erässä alettiin sitten latomaan maaleja, BB nousi ensin viidessä minuutissa tasoihin mutta sitten SaiPa hyödynsi muutaman helpon virheen ja nousi viidessä minuutissa 3-7 -johtoon.

SaiPan 3-7 maali syntyi ajassa 55.12, ja ajassa 55.17 tilanne olikin 5-7. Siitä kaksi minuuttia niin oltiin jo tasoissa. Tuossa vaiheessa kävi mielessä, että sähly is a momentum game. Molemmilla oli paikkansa osua vielä varsinaisella peliajalla, mutta jatkoille mentiin. Jatkoajan pelaamisesta on pakko antaa kotijoukkueelle pyyhkeitä, tosi passiivista pelaamista ja SaiPa pääsi pitämään palloa mielin määrin. Lopulta yksi fataali merkkausvirhe ratkaisi pelin lopullisesti, Kaius Juntolta hieno viimeistely ja 7-8. Hieno oli kyllä katsoa nuoren miehen pelaamista, Juntto keräsi tehot 3+1 ja oli kentällä ollessaan jatkuvasti vaarallinen.

BB:n osalta taas kehut Eemeli Vettenrannalle, joka stunttasi ihan kelvollisesti ykkössentterinä: hattutemppu kahteen minuuttiin ja lisänä yksi ylärima. Myös maalivahtiosastolla Jere Metsolta hyvä esitys vaikka kahdeksan menikin omiin, useampi huipputorjunta joiden ansiosta peli pysyi tasaisena. Turhauttava matsi sinänsä että kyllä tuo olisi pitänyt voittaa, mutta toisaalta piste oli tietynlainen torjuntavoitto. Seuraavaksi Heinolaa haastamaan parin viikon päästä, toivottavasti nähdään hieno paikallispeli.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös